Toezichthouder Bouw

Werken als toezichthouder in de bouw?

Als toezichthouder bouw ben je verantwoordelijk voor het controleren van verleende vergunningen en het handhaven van illegale bouwactiviteiten. Je verstrekt adviezen aan burgers en andere betrokken partijen over bouwregelgeving en -procedures en beantwoordt vragen hierover.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

Controleren van verleende vergunningen: Je controleert of bouwprojecten voldoen aan de voorwaarden die zijn vastgesteld in de verleende vergunningen. Hierbij kijk je onder andere naar de juiste afmetingen, gebruikte materialen en veiligheidseisen. Bij afwijkingen neem je actie om deze te corrigeren.

Handhaven van illegale bouwactiviteiten: Je signaleert en handhaaft illegale bouwactiviteiten. Hierbij werk je samen met andere instanties zoals de politie en de gemeente om ervoor te zorgen dat de veiligheid van burgers niet in het geding komt.

Verstrekken van adviezen aan burgers en andere betrokken partijen: Je verstrekt adviezen aan burgers en andere betrokken partijen over bouwregelgeving en -procedures. Hierbij ben je in staat om complexe informatie begrijpelijk uit te leggen. Je beantwoordt vragen over bijvoorbeeld vergunningaanvragen en herbestemming van gebouwen.

Verslaglegging: Je legt de resultaten van controles vast in rapportages en registratiesystemen. Je houdt je ook bezig met de administratieve afhandeling van overtredingen en boetes.

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons? Solliciteer dan direct of bekijk het opleidingsaanbod!

Bakkie doen
met Archytes

Zie je geen passende vacatures op onze website? Of wil je eerst persoonlijk kennismaken? Geen probleem! Laat het ons weten. Wij nemen contact met je op en zorgen voor een lekker bakkie koffie.

Meer informatie
Aanmelden