HRM adviseur

Als HRM-adviseur via Archytes ben je verantwoordelijk voor het adviseren van het management en de medewerkers van een gemeente. Dit doe je voornamelijk op het gebied van personeelsbeleid en -management. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen binnen de gemeente. Jij zorgt ervoor dat de HR-processen op een effectieve en efficiƫnte manier worden uitgevoerd.

Je taken omvatten onder andere het adviseren en ondersteunen van het management bij het opstellen en uitvoeren van HR-beleid, het ontwikkelen van functieprofielen, het begeleiden van werving- en selectieprocedures en het uitvoeren van salarisadministratie. Daarnaast begeleid je medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaanplanning en adviseer je over verzuim- en re-integratiebeleid.

Als HRM-adviseur werk je zelfstandig maar kun je ook sparren met je collega’s bij Archytes. Je houdt de ontwikkelingen op het gebied van HRM bij en vertaalt deze naar praktische oplossingen voor de gemeente. De HRM adviseur moet op de hoogte blijven van de geldende wet- en regelgeving en deze toepassen op de specifieke overheidscontext.

Het is belangrijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent in staat om complexe materie op een begrijpelijke manier uit te leggen en je hebt een goed gevoel voor verhoudingen. Daarnaast ben je analytisch sterk en beschik je over een probleemoplossend vermogen. Je werkt resultaatgericht en bent in staat om onder druk te presteren. Tot slot ben je integer en kun je omgaan met vertrouwelijke informatie.

Naast deze werkzaamheden heeft de HR Adviseur ook een aantal administratieve taken op personeelsafdeling. Hieronder valt het administreren van en rapporteren over personeelsinformatie.

Uiteindelijk kan de HR Adviseur gezien worden als coach, bemiddelaar, intermediair, informatiepunt en regelaar.