Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 2 (ABW 2)

Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht

Als ervaren medewerker op het gebied van bouw- en woningtoezicht ben je goed op de hoogte van alle relevante onderwerpen. Toch kan het zo zijn dat je op bepaalde punten verdieping zoekt of nodig hebt. Deze opleiding is dan dé oplossing. Wij bieden je de juridische, technische én managementvaardigheden in verschillende modules. Een gevarieerde, boeiende en praktische opleiding waarin je alles leert wat je nodig hebt om je functie nog beter te kunnen vervullen.

 

Jouw resultaat

Na het behalen van het diploma kun je onderbouwd advies geven over het toepassen van het Bouwbesluit en ruimtelijke ordening bij complexe cases, zowel op technische inhoud als op bestuurlijk-juridisch gebied. Ook kun je op juridisch vlak een helder betoog geven en een correcte pleitnota schrijven. De modules kun je los van elkaar volgen.

 

Doelgroep

Je hebt ervaring met de juridische en bouwtechnische aspecten van bouw- en woningtoezicht vanuit je werk als handhaver of adviseur. Je zoekt verdieping in de uitvoering van deze functie.

 

Aanpak

Tijdens de opleiding komen diverse complexe onderwerpen aan bod die je nodig hebt om bouwvergunningen te beoordelen. Om deze goed toe te kunnen lichten, maken we gebruik van diverse praktijkvoorbeelden en jurisprudentie.

 

Vooropleiding

Voor het volgen van de module Technisch bouwrecht dien je over kennis te beschikken op het gebied van bouwkunde. Voor de overige modules geldt dat het van belang is om ervaring te hebben op het gebied van bouw- en woningtoezicht of dat je werkzaam bent (geweest) als coördinator (handhaving). Of je hebt de opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1) gevolgd.