Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1)

  • Utrecht, Zwolle, Arnhem, Rotterdam,
  • 6 maanden
  • HBO

Actuele kennis van bouwtechnische regels en het omgevingsrecht is voor het functioneren van een Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht een must. Daarnaast zijn communicatieve en adviesvaardigheden belangrijk in de omgang met burgers en bedrijven. In deze opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1) verdiep je je niet alleen in de theorie, maar leer je ook de benodigde vaardigheden. Ook de Wet vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) komt in deze opleiding aan bod. Wil je als Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht aan de slag? Dan is deze ABW 1-opleiding iets voor jou!

 

Jouw resultaat

Na afloop van deze ABW 1-opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden om je werk als vergunningverlener of handhaver van bouw gerelateerde activiteiten zelfstandig en professioneel te kunnen uitvoeren. Je bent bekend met de bouwtechnische regels en hebt inzicht in het omgevingsrecht. Daardoor weet je precies wat wel en niet toegestaan is binnen je gemeente.

 

Doelgroep

Ben je werkzaam als (toekomstig) medewerker vergunningverlening en/of handhaving van bouw gerelateerde activiteiten bij gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten (RUD’s) of omgevingsdiensten? Dan is deze opleiding iets voor jou. De opleiding is ook bijzonder geschikt voor mensen die regelmatig met gemeentelijk bouw- en woningtoezicht te maken hebben.

 

Aanpak

Aan de hand van casuïstiek komt de onderlinge samenhang van de bouwtechnische regels aan de orde. Er is veel aandacht voor de belangrijkste en veelvoorkomende vraagstukken binnen de bouwtechniek en de regelgeving in het omgevingsrecht. Theorie en praktijk komen in deze 3 modules beurtelings aan bod. Wanneer je je na deze opleiding ABW 1 nog verder wilt verdiepen in het bouw- en woningtoezicht, raden wij je aan de opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 2 (ABW 2) te volgen.

 

Vooropleiding

Je kunt deze opleiding volgen als je in het bezit bent van een MBO-diploma niveau 4.