Wij weten hoe lastig het kan zijn

Drank & Horecawet

Onze afdeling Juridische zaken & Omgevingsrecht is gespecialiseerd in het adviseren en detacheren van hoogwaardige overheidsprofessionals voor uw organisatie. Deze medewerkers kunnen u helpen op de juridische gebieden van het Omgevingsrecht evenals de beleidsmatige kant van dit vakgebied.

Onze services

photo-1527499332095-aa151623b3eb

Mystery guest

Schlitz distillery vice wolf coloring book tofu scenester polaroid bushwick crucifix bicycle rights bespoke leggings quinoa. 

photo-1526289375762-27075d038ebd

DHW Advisering

Schlitz distillery vice wolf coloring book tofu scenester polaroid bushwick crucifix bicycle rights bespoke leggings quinoa. 

Toezicht - Archytes

Drank & Horeca BOA

Schlitz distillery vice wolf coloring book tofu scenester polaroid bushwick crucifix bicycle rights bespoke leggings quinoa. 

Mystery Guest

Archytes Overheidsprofessionals biedt u een eenvoudige en goedkope manier om na te gaan hoe makkelijk jongeren alcohol in uw gemeente kunnen kopen. Daarbij geven wij aan waar men wel alcohol kan verkrijgen en waar niet. Hoe doen wij dat?

Wij bieden de mogelijkheid om met Mystery Guests daadwerkelijk de proef op de som te nemen. Met een jongere onderzoeken wij of er in een inrichting alcohol aan hem/haar wordt geschonken/verkocht. Wij bieden de gemeente aan om  een door de gemeente te bepalen aantal café’s, supermarkten, kantines, slijterijen e.d.. in de gemeente te controleren. De resultaten worden gerapporteerd in een uitgebreide rapportage. Het doel van deze controles is om een concreet beeld te krijgen van het feitelijke nalevingsgedrag binnen uw gemeente. De door ons ontwikkelde methode van controleren zorgt ervoor dat er geen sprake is van ‘uitlokking’.

Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een scherp tarief het eerste jaar controles voor u uit te voeren. Bevalt deze wijze van controle, dan is er een optie van vier jaar om controles uit te voeren. Op deze wijze krijgt u een goed beeld van de ontwikkeling van het nalevingsgedrag over een langere periode.

Archytes Overheidsprofessionals levert een uiteenzetting voor uw gemeentelijke organisatie. Denk aan bijvoorbeeld het informeren van de gemeenteraad, raadscommissie en collegeleden. In een 2 uur durende presentatie worden de mogelijkheden van handhaven op de DHW uiteengezet. Daarbij worden onze ervaringen gedeeld en kan er op specifieke vragen worden ingegaan van de gemeente en hun bestuurders. Elke gemeente is namelijk anders en de aanpak om te handhaven kan hiermee wezenlijk verschillen van andere gemeenten.

De adviseurs van Archytes Overheidsprofessionals kunnen u helpen bij het opstellen van een effectief handhavingsbeleid op het gebied van de Drank- en Horecawet. Vanwege de grote verschillen van gemeenten is maatwerk daarop altijd van toepassing. Ditzelfde geldt voor de inbreng van het regionale beleid en samenwerkingsverbanden betreffende de handhaving op de Drank- en Horecawet. Onze ervaren juridische beleidsmedewerkers zorgen samen met u voor een handhaafbaar beleid met alle noodzakelijke aspecten.

DHW Advisering

Drank & Horeca BOA

Toezicht - Archytes

Archytes Overheidsprofessionals levert naast de Mystery Guest controles tevens Drank & Horeca BOA’s. Het team van onze handhavers op de Drank & Horecawet is op dit moment groeiende. Wij kunnen nu Drank & Horeca BOA’s bij uw gemeente leveren tegen scherpe tarieven. 

 

Deze BOA’s onderzoeken of de regels ten aanzien van het handhaven van de DHW nageleeft worden. De BOA’s kunnen worden ingezet in bijvoorbeeld uitgaansgebieden binnen de gemeenten. Ook wordt gekeken of de verguningen van de betreffende horeca in orde zijn en of hier niet buiten de kaders van de wet wordt geopereerd.

 

 

Afspraak plannen

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig contact met u op!